Hvordan fungerer zink-luft batterier til høreapparater ?

I modsætning normale husholdnings batterier såsom AA, AAA og 9-volt, er zink-luft-batterier til høreapparater aktiveret af ilt i luften. Zink-luft batterier kan ikke afgive strøm til høreapparaterne uden luft.

 

Før et batteri til et høreapparat er indsat, skal et klistermærke fjernes fra bagsiden. Denne klæbrig fane holder batteriet til høreapparatet friskt, og beskytter zinken inde i batteriet til høreapparatet i at blive aktiveret. Når tappen er fjernet, tillader bittesmå huller i batteriet til høreapparatets hus molekyler af ilt at komme ind. Hullerne er store nok til at lade ilt komme ind i batteriet til høreapparatet, men lille nok til at forhindre batteriet i at sive ud. Et filter bag hullerne hjælper også til at undgå lækage. Husk, når du fjerne fanen, er der ingen vej tilbage! Genlukning af batteriet til høreapparatet vil ikke stoppe aktiveringen og spare energien. Så sørg for at holde den intakt indtil du er klar til at bruge batteriet til høreapparatet.

 

Fordi ilt skal passere gennem fine huller og et filter, absorberes det langsomt. Det er derfor, det er vigtigt at vente et helt minut, før du sætter batteriet i høreapparatet, og luk batteridækslet efter du har fjernet fanen. Hvis du ikke vente, kan batteriet ikke absorberer ilt nok til ordentligt strøm til dine høreapparater.