Længere levetid til høreapparater

Oprettet d.

Længere levetid til høreapparater

Nyt forskningsprojekt vil udvikle genopladelige batterier til høreapparater med en ladetid på mindre end 30 sekunder, som kan holde en hel dag

Traditionel teknologi for genopladning kræver typisk mange timer i en stikkontakt, før batteriet har genvundet sin styrke. Derfor har høreapparatbranchen i mange årtier været tvunget til at anvende små engangsbatterier. Det skriver høreapparatsproducenten Widex, der har hovedkvarter i Allerød.

 

"Inden for høreapparater betyder størrelsen alt. Det skal være så småt som muligt. Derfor er det også en udfordring at gøre brændselscellerne små. Men vores forventning er, at vi kan nå derhen, hvor vi gerne vil," siger faglig leder på Teknologisk Institut, Jan H. Hales.

 

De fleste forbrugere vil kunne nikke genkendende til frustrationen over en mobiltelefon, der løber tør for strøm. Mange kan genkalde sig billederne af desperate rejsende siddende på gulve i afrejsehaller for at suge en smule strøm ud af en stikkontakt i gulvhøjde.

Køb originale Widex batterier direkte her på siden

For verdens cirka 50 millioner høreapparatbrugere sker det flere gange ugentligt, at deres høreapparater løber tør for strøm. Og sammen med den sidste strøm fra høreapparatet forsvinder også deres evne til at høre, skriver Widex i pressemeddelelsen.

 

Høreapparatsbrugere skal i de fleste tilfælde skifte de svært håndterbare zinc-air-batterier flere gange om ugen. En besværlig og irriterende øvelse som i brugerundersøgelser rangerer blandt de største problemer ved høreapparater i dag.

 

Høreapparater med brændselsceller drevet af biomethanol giver mulighed for at drive et høreapparat en hel dag og foretage en enkel genopladning på mindre end 30 sekunder.

 

Projektet sigter mod at udnytte flere års udviklingsarbejde på brændselsceller gennem blandt andet projektet Fuel Scale Integrate. Målet er nu at lancere verdens første brændselscelledrevne høreapparat samt klargøre alle de nødvendige komponenter til en bred udrulning hos samtlige producenter af høreapparater, fortæller Widex.

Samfundspotentiale

Antallet af ældre er stigende, og dermed vil der i fremtiden blive flere personer, der får brug for et høreapparat.

 

Både for ældre og yngre brugere er det vigtigt, at det er let at benytte sig af et høreapparat. Her er det væsentligt, at det er let og hurtigt at oplade apparatets batteri. Derudover er der den miljømæssige faktor, at man i dag smider store mængder brugte batterier til høreapparater ud, skriver Widex i meddelelsen.

 

Kilde: AllerødNyt