Kropsdrevne høreapparater

Oprettet d.

Kropsdrevne høreapparater

I fremtiden kan høreapparater få strømforsyning fra de elektriske signaler i din øresnegl.

 

Menneskets øre har en specifik biologisk struktur og kan fungere som et naturligt batteri.

 

I det indre øre er der et kammer fyldt med ioner der producerer elektricitet, som driver signalerne til hjernen. Dette er en del af processen hvor vibrationer i trommehinden omdannes til elektriske signaler der kan opfanges af hjernen.

 

Forskere fra MIT og Harvard Medical School har opfundet en anordning, som kan trække kraft fra dette naturlige batteri i vores ører.

Dette betyder at høreapparater i fremtiden kan drives af strømmen fra vores egen krop.

Forsøgsdyr

Forskerne har brugt forsøgsdyr i deres undersøgelse. Elektroder blev placeret i de naturlige batterier i forsøgsdyrenes ører og tilsluttet forskellige apparater drevet af svagstrøm. Forsøgsdyrene reagerede normalt på en efterfølgende høreprøve og anordningen kunne sende data om det kemiske miljø inde i øret til en ekstern modtager.

Svagstrømschip

Selvom ørets naturlige batteri har den højeste strømstyrke end nogen anden del af vores krop, er styrken alligevel relativ lav. Anordninger der tilsluttes øret, kan derfor kun høste en lille del af dens strømforbrug herfra, ellers ville ørets evne til at kommunikere med hjernen blive forstyrret og resultere i høretab.

 

Forskerne har derfor udtænkt en særlig svagstrømschip med en ultrasvag radiosender, så dette problem kan undgås. Det elektriske kredsløb i senderen kræver dog stadig mere strøm end øret kan give, og derfor skal den kickstartes førend den er selvkørende.

Implantater

På trods af begrænsningerne, mener forskerne at der kan findes yderligere svar ved at kigge nærmere på de elektriske strømninger i øresneglen.

Fremtidens teknologi vil så kunne producere høreapparater der trækker strøm fra øresneglen.

 

Kilde: DailyMail